Nieuwsbrief mei 2019

NIEUWSBRIEF 24 mei 2019


Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van mei 2019.


Verkeersexamen…

Op maandag 20 mei hebben de kinderen van B8 en BBS meegedaan aan het praktisch verkeersexamen, georganiseerd door de gemeente Goes. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan. Het is nu nog even wachten op de uitslag. Via deze nieuwsbrief willen we alle hulpouders nogmaals hartelijk bedanken. De kinderen van groep 7 hebben allen hun theoretisch examen gedaan en iedereen is geslaagd! Super gedaan en gefeliciteerd allemaal!


Kunt u de ouderraad een uurtje helpen?!

Welke ouder/verzorger wil plaats nemen in de kascommissie van de ouderraad?! De kascommissie bestaat uit 2 personen en controleert de boekhouding van de ouderraad van het afgelopen kalenderjaar. U wordt lid voor 2 jaar en daarna neemt een andere ouder/verzorger het weer over. Tijdsinvestering: ongeveer 1 tot 1,5 uur per jaar. Interesse?! Dan graag contact opnemen met Monique van de administratie.


Osteopathie

Op maandag 17 juni komen de osteopaten weer op school. Als uw kind voor een volgende afspraak op de lijst staat dan ontvangt u hiervoor nog een uitnodiging. Ook is er dan nog ruimte voor nieuwe kinderen. Het doel van de osteopathie-behandelingen is om kinderen die klachten hebben kennis te laten maken met osteopathie door hen een of twee behandelingen aan te bieden. Bij klachten kunt u denken aan onverklaarbare lichamelijke klachten, hoofdpijn of buikpijn of problemen op gebied van lichaamshouding. Een behandeling duurt meestal zo'n 45 minuten. De behandeling is en blijft gratis. Wel moet er altijd een van de ouders (minimaal) bij aanwezig zijn. Hebt u belangstelling, meldt uw kind dan aan via tweern@respont.nl.


Dinsdag 2 juli Musical BBS

Op dinsdag 2 juli is de uitvoering van de Musical Cashdoor de Schoolverlaters. De uitvoering start om 19.00 uur (zaal open om 18.40 uur). Na afloop van de musical is er, afhankelijk van het weer, op het schoolplein koffie, thee of limonade. De kinderen zijn op dit moment keihard aan het oefenen om de uitvoering tot een groot succes te maken.


John Flanagan naar Goes tijdens Grijze Jager dag

John Flanagan is de wereldberoemde Australische schrijver van de even bekende Grijze Jager reeks. Ook schreef Flanagan de Broederband serie.

Het is werkelijk uniek dat deze schrijver naar Goes komt. Hij is zelden in Nederland en een bezoek buiten de Randstad is mogelijk nog zeldzamer.

Boekhandel Het Paard van Troje en Boekhandel De Koperen Tuin organiseren op 9 juni (eerste Pinksterdag) deze bijeenkomst.

In Wijkgebouw De Spinne te Goes vindt die middag een compleet programma plaats dat ook leuk is voor de volwassen fans. Er is een interview met de schrijver, er is een Grijze Jager show en er is tijd voor een meet and greet. Uiteraard is er tijd om boeken te kopen en te laten signeren. Onder diegene die verkleed komt als Grijze Jager wordt de complete serie boeken (op dat moment 14 stuks) verloot. Kaarten zijn te koop in beide boekwinkels. Ze kosten €7,50 per stuk, inclusief consumptie. De middag begint om 14.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur. Het programma zal ongeveer om 16.00 uur afgelopen zijn.


E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.


Agenda mei, juni en juli 2019…

maandag 27, dinsdag 28, woensdag 29 mei

lesvrij, leerlingen vrij, personeel wel werkzaam

donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei

Hemelvaart, alle leerlingen vrij

maandag 10 juni

Pinksteren, alle leerlingen vrij

woensdag 5 t/m vrijdag 7 juni

Kamp M2 groep

woensdag 12 t/m vrijdag 14 juni

Kamp B8-BB

dinsdag 2 juli

Uitvoering Musical BBS

woensdag 3 juli

laatste schooldag leerlingen BBS

vrijdag 5 juli

studiedag, alle leerlingen vrij

8 juli-16 augustus

zomervakantie 2019