Nieuwsbrief november 2017

NIEUWSBRIEF 29 september 2017

 

Aan onze leerlingen en de ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de reguliere nieuwsbrief van september.

 

Kinderboekenweek…

Op woensdag 4 oktober start de jaarlijkse kinderboekenweek. Het thema dit jaar is griezelen “Gruwelijk Eng”. Ook op de Tweern doen we hieraan mee en zullen er verschillende activiteiten in de klassen worden georganiseerd. Bij de hoofdingang is er al een griezelgrot gebouwd.

 

Jassen aan…

We hebben allemaal heel lang kunnen genieten van mooi weer maar………..

door de veranderde weersomstandigheden, vragen we in deze nieuwsbrief aandacht voor de afspraken die we hebben in de school met betrekking tot jassen. We maken het nu nog weleens mee dat leerlingen zonder jas naar school komen.

Vanaf volgende week gaan we ervan uit dat alle leerlingen met een jas aan op school komen. Alle leerlingen gaan in de pauzes met een jas aan naar buiten.

 

Nieuws van het ‘hoofdluisteam’…

“Beste ouders/verzorgers

 Op elke maandag na een vakantie (behalve de zomervakantie, dan komen we op dinsdag) controleren we de kinderen op hoofdluis. De school vindt het echt belangrijk dat uw kind(eren) gecontroleerd wordt (worden).

Namens het ‘hoofdluisteam’ willen we u gelijk ook vragen om ook mee te blijven kijken, zodat we

het met z'n allen onder controle kunnen houden.

Er zijn kammetjes te verkrijgen voor maar 1 euro bij Monique (administratie)

Als u hier vragen over heeft, aarzel dan a.u.b. niet om ze te stellen en mocht u luizen en/of neten bij uw zoon/dochter ontdekken, geef dit dan door aan de groepsleerkracht en/of Monique van de administratie.

M.v.g. "het hoofdluis team"

 

Schoolkampen….

De schoolkampen zijn weer achter de rug en ze zijn heel goed en gezellig verlopen. De kinderen hebben genoten en hebben op speelse wijze elkaar weer wat beter leren kennen. Foto’s van alle kampen kunt u vinden op onze site.

 

Meester Ronald 3x naar de Top van de Mont Ventoux

Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor de berichtjes en aanmoedigingen voor de beklimming van Mont Ventoux. Maar vooral wil ik alle kinderen bedanken voor hun inzet tijdens de sponsorloop. Mede dankzij jullie inzet werd ik op vrijdag 15 september in de gelegenheid gesteld om mee te doen aan de Colsensation voor stichting KWF. Het is een indrukwekkend evenement, een dag met een lach en een traan. En het was weer erg bijzonder om dit mee te maken.

 

Stakingsactie 5 oktober

Waarom wordt de stakingsactie georganiseerd:

De werkdruk is hoog, de salarissen in het (speciaal) basisonderwijs zijn relatief laag, de klassen vaak groot en het wordt steeds moelijker om leerkrachten/vervangers te vinden. Steeds minder jongeren kiezen voor het beroep van leerkracht. Met de staking roept het onderwijs de Nederlandse politiek op om in het regeerakkoord geld vrij te maken om maatregelen te nemen waardoor goed onderwijs de standaard kan blijven. Het unieke aan de oproep tot staking is dat zowel werkgevers- als werknemersorganisaties er vierkant achter staan. Ook het bestuur van Respont, waaronder onze school valt, ondersteunt de staking. Consequentie voor u is dat uw kind op 5 oktober niet naar school kan. Er kan door de school dan ook geen opvang worden georganiseerd, omdat alle medewerkers het recht hebben om te staken. En daar wordt ook bij ons massaal gehoor aan gegeven.

Vanuit Kibeo is het bericht gekomen dat kinderen die daar toch al worden opgevangen, ook die dag daar terecht kunnen. Als u dat wenst, moet u dat zelf bij Kibeo aangeven en met hen afstemmen.

 

Groep BBS 2 wint De Mannequin Challenge

De groep van juf Kjerra, BBS2, heeft de Mannequin Challenge gewonnen. Dat was een lesactiviteit van het RPCZ in de week van het pesten. Het filmpje is te bekijken via www.rpcz.nl.
Afgelopen woensdag hebben de kinderen hun welverdiende prijs gekregen, namelijk ijs voor de hele groep!


Ouderbijdrage
Gisteren heeft uw kind een brief van de ouderraad meegekregen. Hierin wordt u gevraagd de ouderbijdrage van € 20,00 over te maken aan de ouderraad. Het is ook mogelijk om deze bijdrage contant te betalen. Dat kan bij de administratie. Als u gespreid wilt betalen of als betalen een probleem is, wilt u dan contact opnemen met Monique van de administratie.

 

Re Chill

Vanaf 25 september, elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 16.05 uur op NPO Zapp.

Kinderen zijn tegenwoordig druk, druk, druk: Hun best doen op school, sporten, muziekles en het bijhouden van social media. Regelmatig ontstressen en het hoofd leegmaken is daarom belangrijk. In ReChill laat rapper en acteur Akwasi kinderen op zijn eigen komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen: ReChillen. Hierdoor krijgen ze beter grip op stress en hun emoties. Mediteren zweverig en saai? Niet met ReChill! Na het succes op Schooltv.nl in september ook te zien op NPO Zapp.


Agenda september, oktober & november 2017…

vrijdag 29 september Studiedag, alle leerlingen vrij
woensdag 4 t/m 13 oktober Kinderboekenweek op de Tweern
donderdag 5 oktober Stakingsdag, alle leerlingen vrij
zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober Herfstvakantie
maandag 20 november Studiedag, alle leerlingen vrij
maandag 27 november Portfoliobesprekingen alle leerlingen